cilt çatlakları bilhassa bayanlarda görülmekle beraber, ergenlik çağında çabuk kilo alıp verme durumlarında ve hamilelik çağında gözlenen bir cilt sorununun çözümü için uygulanan bir metottur. Genetik, hormonal ve mekanik gerilme benzeri nedenlerin yanında, kilo alıp verme benzeri vaziyetlerde cilt minik gerilimlerden dahi etkilenip çatlak oluşabilmektedir. İlk oluştukları anda görülebilen pembe ya da mor rengi, daha ardından gri renge dönüşerek daha az görünür duruma gelmektedir. Kalça, basen, karındaki ve meme yerlerinde cilt altı yağ dokusu fazla miktarda olduğu için, en fazla fazla bu bölgelerde çatlak meydana gelmektedir.
Cilt çatlağı neden oluşur?
Cilt çatlakları, vücudun farklı yerlerinde kilo artması sebebiyle, derinin aşağı dokularında yüklü ve bir çok kez gerilme sonucu meydana çıkmaktadırlar. Derinin gerilmesi derideki birtakım hücrelerden kimyevi maddelerin meydana çıkmasını tetiklemektedir. Bunun sonucunda da aşağı derideki kollajen ve elastik lifler kayıp görmektedir.
Fraksiyonel lazer ve radyo frekans ile çatlak tedavisi ne türlü yapılır?
Bu tedaviler 3-6 hafta ara ile en az 4-6 oturum yapılmalıdır. Edinilen cevaba yönelik iyileştirme seansları artırılabilir.
Fraksiyonel lazer ve radyo frekans ile çatlak tedavisinden ardından tendeki bulgular nelerdir?
İşlemlerden ardından tatbik edilen cihaza ve bölgeye yönelik deride 1-10 zaman devam eden kızarıklık ve kabuklanma olabilmektedir. Cilt çatlağın da tatbik edilen ve gösterişli olduğu anlatılan lazer ve ışık sistemleri uygulanırken, esmer tenli kişilerde deride lekeler kalabileceği için temkinli olunmalıdır. Fraksiyonel radyo frekans ile her cilt rengine uygulama yapılabilir.
Cilt çatlak rehabilitasyonunda hangi lazerler kullanılır?
Cilt çatlağın da lazer, ışık ve radyo frekans tedavileri çok etkilidir. Bilhassa fraksiyonel lazer ve fraksiyonel radyofrekans en gösterişli tedavileri olanağı sağlar.
Cilt çatlağı ne vakit görülür?
Hamile bayanlarda karındaki ve göğüslerde, beden geliştirme personelin omuzlarında, ergenlikte anlık gelişen beden yerlerinde ve fazla kilo alanlarda oluşabilmektedir. Bununla Beraber uzunca müddetli ağız yöntemiyle ya da sürerek kortizon tüketimi ve bedende fazla miktarda kortizon üretilmesine yol açan Cushing hastalığında deri çatlakları gelişmektedir.
Cilt çatlağı en fazla fazla kimlerde meydana çıkar?
Cilt çatlağı bayanlarda fazladan fazla meydana çıkmaktadır. Hamile kadınların %90 'ında, ergenlikte çocuk kızların %70 'inde, ergenlikte bilhassa spor mahaline getiren çocuk erkeklerin %40 'ında deri çatlağı görülebilmektedir. Cilt çatlaması fazladan fazla ergenlik çağındakileri, hamile bayanları ve böbrek üstü bezleri fazla miktarda çalışanları etkilemektedir.
Cilt çatlamaları ne türlü gözükür?
Erken cilt çatlağı pembe rengarenk ve kaşıntılı, şerit biçimde ciltte kabarıklık biçimde meydana çıkar. Her Geçen Gün cilt çatlağı beyazlaşır ve deriden çökük duruma gelmektedir. Farklı uzunlukta ve 1-10 mm genişlikte olabilmektedir. Birtakım çatlaklar her geçen gün hafifler ve kaybolabilmektedir.
Cilt çatlamasın da vücudun en fazla fazla hangi bölgesi etkilenir?
Hamilelerde karındaki ve göğüsler etkilenir. Ergenlik çağında, erkeklerde yer altı, uyluk bölgesi ve kuyruk sokumu, kızlarda kalça ve göğüsler etkilenir. Fakat vücudun farklı yerlerinde diz arkası, üst kol benzeri görülebilir. Uzunca müddetli kortizon kullanımında, cilt çatlağı daha derin, yayvan ve yaygın olarak meydana çıkabilmektedir.
Cilt çatlak rehabilitasyonunda hangi kremler kullanılır?
Çatlak rehabilitasyonunda gösterişli olduğu malum ve maddeler ciltte kollajen ve elastini arttırarak gösterişli olabilmektedir. Bilhassa A vitamini içerir kremler itinalı olarak da 3-6 ay kullanıldığında çok gösterişli bulunmuştur. Bu kremlerin cildi tahriş edebilmesi sebebiyle zaman fazla ya da haftanın belirli günleri kullanılması gerekebilir.